Атлетик Билбао - Реал Мадрид, мач от 34-тия кръг на Ла Лига, стадион “Сан Мамес”, 15:00 часа българско време. 

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Куртоа, Ареола, Алтубе 

Защитници: Карвахал, Милитао, Рамос, Марсело, Менди, Ернандес

Полузащитници: Кроос, Каземиро, Модрич, Валверде, Иско

Нападатели: Бензема, Бейл, Васкес, Йович, Асенсио, Диас, Мариано, Винисиус, Родриго

 

Прогнозата на Gol.bg: 

Реал Мадрид ще опита да дръпне на 7 точки пред Барселона в борбата за титлата в Ли Лига, но за целта трябва да победи намиращия се в добра форма отбор на Атлетик Билбао и то като гост. Столичани в момента имат аванс от 4 точки пред каталунците, докато Атлетик е на осмо място в класирането на само 4 точки от шестия Хетафе в борбата за място в Лига Европа. 

Баските спечелиха три от последните си четири мача в Ла Лига, включително впечатляващото 2:0 над Валенсия в сряда вечерта. Единствената им загуба в този период бе от Барселона. Атлетик играе много добре на собствен терен този сезон, като спечели 9 от 16-те си мача, като по-добър рекорд има единствено отборите на Атлетико Мадрид, Реал Мадрид и Барселона. 

Баските нямат победа над Реал в Ла Лига от март 2015 година, въпреки че в последните 5 мача постигнаха 4 равенства. “Кралете” пък се намират във  впечатляваща форма, като постигнаха шест поредни победи, с които изместиха и дори дръпнаха на Барселона на върха в класирането. 

Атлетик Билбао ще бъде довечера без опитния си полузащитник Бенят, който е контузен. Така наставникът на тима едва ли ще направи много промени. За Реал под въпрос е Рафаел Варан заради травма в главата, която получи в мача с Хетафе и бе заменен преди почивката. Начо остава контузен, докато Еден Азар получи почивка срещу Хетафе и вероятно ще започне титуляр довечера. Зинедин Зидан ще има задачи за решаване и в средата на терена, където Федерико Валверде, Лука Модрич, Каземиро и Тони Кроос се намират в добра форма, но няма място в титулярния състав и за четиримата.

Резултат: 1:1