Ювентус – Рома, мач от 38-ия кръг на Серия "А", ст.: "Алианц Стейдиъм", Торино, начало: 21.45 часа

Вероятни състави:

Ювентус: Буфон, Данило, Демирал, Ругани, Матюиди, Пеетерс, Рабио, Рамзи, Бернардески, Дзанимакия, Роналдо
Треньор: Маурицио Сари

Рома: Лопес, Смолинг, Ибанес, Коларов, Дзапакоста, Верету, Диавара, Спинацола, Дзаниоло, Мхитарян, Калинич
Треньор: Пауло Фонсека

Прогноза на Gol.bg:

Дербито от последния кръг на Серия "А" е без значение и за двата отбора. Ювентус си осигури деветата поредна титла, докато Рома е непоклатим от 5-то място.

Очаква се треньорът на шампионите Маурицио Сари да даде шанс за изява на няколко млади футболисти. Сред тях са халфът Дауда Пеетерс (21 г.) и Лука Дзанимакия (22 г.), които дебютираха в последния кръг срещу Каляри (0:2). Нападателят остава отлични впечатления в Сардиния и определено си заслужи да играе в тази среща. Пред завръщане е и Мерих Демирал, който е здрав след тежка контузия, получена през януари в среща именно със столичани.

Не е изключено и Пауло Фонсека да заложи на няколко младоци. Той все пак ще разчита и на голяма част от звездите си в опит Рома да прекъсна черната си серия от 10 поредни загуби като гост на Юве във всички турнири.

За последно "вълците" не паднаха в Торино през 2011 г., след като спечелиха с 2:0 за Купата на Италия. Последният им успех в дома на "старата госпожа" за първенство датира от 2010 г. с 2:1. От тогава изминаха 9 срещи, от които Юве спечели 8 поредни и 1 завърши наравно – 1:1, отново през 2010 г.

Сега римляните влизат в отлична форма в дербито – 6 победи и 1 реми в последните си 7 мача, с което прекъснаха серията си от 3 последователни загуби. Юве пък определено не се представя на желаното ниво, падна 2 пъти в последните си 4 двубоя и тази вечер мислите ще са насочени към 1/8-финалния реванш в Шампионска лига с Олимпик Лион следващата седмица.

Торинци имат да заличават пасив от 0:1 и за това според нас тази вечер няма да играят на 100%. Все пак ще заложим на голово равенство.

Прогноза: Ювентус – Рома 1:1