РБ Лайпциг – Атлетико Мадрид, 1/4финал от Шампионската лига, стадион „Жозе Алваладе“, Лисабон, 22:00 часа, съдия Шиман Марчиняк (Пол)

С коронавирус и под карантина за Атлетико: Върсалко, Кореа

Прогноза

РБ Лайпциг и Атлетико Мадрид излизат в изключително интересен и непредвидим 1/4финал от Шампионската лига, който е трудно да бъде прогнозиран. 

И двата тима отдавна не са играли, след като сезонът в Бундеслигата приключи в края на юни и едва преди около 2 седмици Лайпциг записа контрола. Испанците пък изиграха последния си двубой на 19 юли. 

По тази причина е трудно да се прогнозира формата на двата състава, които обаче са трудни за побеждаване. Германците загубиха веднъж в последните си 16 официални мача, докато Дюшекчиите са без поражение в 18 последователни срещи във всички турнири. 

„Това е ново начало и миналото няма значение. Най-важно е да сме максимално добре подготвени, за да можем да спечелим“ заяви Диего Симеоне, чийто тим без съмнение има много повече опит в надпреварата и се надява най-после да стигне до върха след двата загубени финала през 2014 и 2016. Освен това отборът успя да елиминира и настоящия европървенец Ливърпул. 

Атлетико едва ли ще изневери на стила си, който за мнозина е доста скучен, като отново очакванията са за нискорезултатен сблъсък. Мадридчани неизменно елиминират германските си противници в турнира, като през 2015 и 2017 отстраниха Леверкузен, а през 2016 Байерн. 

В същото време Лайпциг се наслаждава на великолепен сезон в надпреварата, но сега ще бъде без Тимо Вернер, който вече е част от Челси. Хората на Юлиан Нагелсман обаче, са готови да вземат още един сериозен скалп, след като в предишната фаза се справиха с Тотнъм и имат само една загуба през сезона, която бе срещу Лион с 0:2. 

В такива мачове както обикновено концентрацията ще играе  ключова роля и който направи по-малко грешки, ще спечели. Предвид историята на Атлетико в турнира, нашите предпочитания са за успех именно на Дюшекчиите, при това минимален, защото испанският състав знае как да печели по този начин. 

Резултат: РБ Лайпциг – Атлетико Мадрид    0:1