България - Уелс, Лига на нациите, Лига B / гр. 4, стадион "Васил Левски", начало 21.45 часа.

Последните 10 срещи на България: Общо 1 победа, 2 равенства и 7 загуби. От тях 1 победа, 1 равенство и 4 загуби в последните 6 домакинства.

Последните 10 срещи на Уелс: Общо 6 победи, 3 равенства и 1 загуба. От тях 2 победи, 2 равенства и 1 загуба в последните 5 гостувания.

В последните 5 директни срещи домакините имат 1 победа, гостите имат 3 победи и 1 път са завършили наравно. На домашния терен на България имат изиграни 2 срещи, като домакините нямат победа, гостите имат 2 победи и нямат равен мач.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

Вероятни състави:

България: Георгиев, Сисиньо, Терзиев, Божиков, Недялков, Малинов, Карабельов, Йомов, Неделев, Десподов, Краев.

Уелс: Хенеси, Дейвис, Родън, Ампаду, К. Робъртс, Уилсън, Морел, Воукс, Смит, Джеймс, Т. Робъртс.

ПРОГНОЗА: "Лъвовете" на България определено са на дъното и в тази среща фаворити са гостите от Уелс.

Само преди седмица родните ни национали изпуснаха златен шанс за класиране на финалите на голям футболен форум, след като паднаха при домакинството си на Унгария в полуфинален плейоф за Евро 2020, а след това загубиха и от Финландия в Лига на нациите.

Тези две поражения тотално сринаха момчетата на Георги Дерменджиев, който също обяви, че настроението в отбора е повече от минорно преди срещата с Уелс.

"Драконите" ни победиха щастливо в Кардиф с гол в последната минута, но сега са изявен фаворит и смело заявиха преди мача, че са дошли в София само и единствено за трите точки.

На националния стадион "Васил Левски" ще се допуснат около 8500 фенове, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, но се очакват не повече от 1500 зрители за този мач.

Дерменджиев няма да може да разчита на Страхил Попов, който е с контузия от мача с Финландия. Селекционерът на гостите Райън Гигс е ограничен в офанзивен план, след като от състава отпаднаха Аарън Рамзи, Дейвид Бруукс и Кийфър Мур.

По принцип играем успешно срещу Уелс, но точно в този момент гостите са с предимство и прогнозираме тяхна победа.

Резултат: България - Уелс 1:2