Ювентус – Интер, 1/2-финален реванш за Купата на Италия, 2:1 за "бианкнерите" в първия мач, ст.: "Алианц Стейдиъм", Торино, начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Буфон, Куадрадо, Демирал, Де Лихт, Данило, Бентанкур, Рабио, Бернардески, Киеза, Кулушевски, Роналдо
Контузени: Бонучи, Артур, Дибала, Мората
Треньор: Андреа Пирло

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Врай, Бастони, Хакими, Барела, Брозович, Ериксен, Дармиан, Лукаку, Лаутаро
Наказани: Видал, Санчес
Треньор: Антонио Конте

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус е домакин на "нерадзурите" в решаващ 1/2-финал за Купата на Италия. Шампионите спечелиха първия мач на "Джузепе Меаца" с 2:1 и имат по-добри шансове да излязат краен победител в сблъсъка.

Очаква се Андреа Пирло да заложи в центъра на защитата на Матайс де Лихт и Мерих Демирал, които играха и в първата среща. На вратата ще застане легендата Джанлуиджи Буфон, до Кристиано Роналдо в атака ще играе Деян Кулушевски. Аут са Артур Мело и Алваро Мората, които са със стомашен вирус. С контузии са Леонардо Бонучи и Пауло Дибала.

Антонио Конте няма да може да разчита на Артуро Видал и Алексис Санчес.Чилийците са санкционирани. Ашраф Хакими и Ромелу Лукаку се завръщат. Двамата не играха в първия мач заради дисквалификация. Очаква се Кристиан Ериксен да получи шанс за изява от 1-ата минута.

Осем футболисти на Юве са застрашени да пропуснат евентуален финал при жълт картон. Това са Роналдо, Федерико Киеза, Родриго Бентанкур, Де Лихт, Демирал, Адриен Рабио, Федерико Бернардески и Алекс Сандро. В списъка попадат още Артур и Мората, но те така или иначе няма да играят тази вечер. За Интер "висят" петима играчи. Марсело Брозович, Матео Дармиан, Ериксен, Андреа Ранокия, Милан Шриняр и Ашли Йънг.

Юве се намира в страхотна серия от 6 поредни победи преди Дерби д‘Италия, докато Интер спечели 4 от последните си 6 срещи. Загубата беше именно от "бианконерите", а преди това и равенство 0:0 с Удинезе.

Задачата на "нерадзурите" изглежда много тежка. Гостите имат само една победа на "Алианц Стейдиъм" – 3:1 през 2012 г. и ще се опитат да повторят резултата. В останалите случаи Юве има 7 победи и 3 ремита във всички турнири. Нашата прогноза е, че "Старата госпожа" ще спечели и реванша и ще чака на финал победителя от двойката Аталанта – Наполи (0:0 в първия мач).

Прогноза: Ювентус – Интер 2:1