Нападателят на Холандия Робин ван Перси си отдъхна с облекчение, че многобройните пропуски пред вратата на Коста Рика не се оказаха решаващи и холандците все пак се класираха за полуфиналите след изпълнение на дузпи.

Още по темата

 

Ван Перси вкара феноменален гол в груповата фаза срещу Испания на този стадион в Салвадор с плонж, който му спечели прозвището Летящия холандец, но този път не успя да се отличи. В продълженията ван Перси пропусна две чисти положения.

"Тези пропуски можеха да ни струват скъпо. Но победихме и само това има значение сега. Странно е, имахме толкова много положения, но така и не вкарахме", коментира ван Перси.

"Трябва да останеш концентриран при такива обстоятелства. Трябваше доста да се потрудим за този успех. Беше труден и вълнуващ двубой."

"Коста Рика е добър отбор и ние бяхме наясно преди мача какво ни очаква. Със сигурност можехме да спечелим мача по-рано и да не стигаме до дузпи, но най-важното е че вече сме на полуфиналите. Чака ни много атрактивен мач срещу Аржентина", добави ван Перси.