Селекционерът на Колумбия Хосе Пекерман се надява, че неговият отбор ще запише трета поредна победа на Мондиал 2014, след като вече си осигури място на осминафиналите.

"Отборът ни е способен да вкарва голове. Това е най-важното. Колумбия повтаря историята и винаги се разписва в тези мачове", сподели Пекерман, цитиран от БТА.

"Тимът играе търпеливо и това е така, защото има класа и знае за какво работи. Това ни помага да постигнем добри резултати напоследък."

"Отново ще се опитаме да спечелим, но знаем, че съперникът ни е готов на всичко, за да продължи напред в турнира. Япония има опитен треньор и в три поредни световни първенства се представя доста силно."

Специалистът изрази съжаление, че звездата Радамел Фалкао не може да играе на световното първенство заради контузия, но в негово отсъствие отборът играе задружно и се справя добре с поставените задачи.

"Всеки знае за Фалкао и неговите отлични качества. Той е решаващ играч за Колумбия. Представянето на всички останали играчи е много важно. Те разполагат с характер и с възможности и го доказват във всеки мач. Заслужават да бъдат тук", каза още Пекерман.