Голямата звезда на Колумбия на Мондиала Хамес Родригес успя да изравни голово постижение на "Краля на футбола" Пеле. 

Той е вторият футболист в историята, който вкарва 6 или повече попадения на световни финали преди да навърши 23-годишна възраст.

Единственият предишен случай на подобно постижение бе самият Пеле, който обаче го направи на доста по-ранна възраст - едва 17-годишен.

Легендарният бразилец успя да наниже точно 6 гола по време на Мондиала в Швеция през 1958 година, а Хамес също успя да вкара толкова попадения, но на настоящия Мондиал.

Хамес вкара шестото си попадение по време на снощната загуба от Бразилия с 1:2 след която родината му отпадна от турнира. Към днешна дата той е лидер при голмайсторите и има всички шансове да завърши на тази позиция, особено след като голямата звезда на "Селесао" Неймар бе контузен от Сунига и ще пропусне остатъка от световните финали.

Въпреки феноменалното си представяне на турнира и изравнения рекорд на Пеле, Хамес призна, че го много боли след отпадането.

"Боли ме до сълзи от това отпадане. Дадохме всичко от себе си, за да спечелим, според мен заслужавахме да се класираме. Тръгваме си от турнира с високо вдигнати глави", обяви звездата на Колумбия, който бе утешен от Давид Луис и двамата си размениха фланелките след мача.

"Давид дойде и ме прегърна, каза ми, че съм играл отлично. Приятно е, че големи звезди във футбола ме подкрепиха", добави той.