Колумбия показа феърплей и разби Япония с 4:1 в среща от Група "С" на Мондиала.

Южноамериканците изиграха силен мач, макар и в доста моменти да отстъпваха инициативата.

Куадрадо реализира от дузпа в 17-ата минута, а в самия край на полувремето Оказаки изравни за японците.

Все пак южноамериканците стигнаха до успеха след два гола на Джаксън Мартинес и едно попадение на Хамес. Нападателят на Порто се разписа в 55-ата и 83-ата минути след две асистенции именно на Родригес, който пък вкара страхотно попадение в 90-ата минута.

След този сблъсък колумбийците финишираха като лидери в своята група с актив от 9 точки - 3 победи след 3 изиграни мача.

На 1/8-финалите Колумбия ще срещне Уругвай, а Япония пък ще си ходи у дома, след като отпадна.
 



Мачът започна с натиск на колумбийците, които бяха с обновен стартов състав в сравнение с първите два мача от Мондиала.

Oще във 2-ата минута те създадоха доста добра атака, която обаче в крайна сметка бе спряна от бранител на "Самураите".

Постепенно японците поизравниха играта и в 7-ата минута Хонда отправи директен удар от фаул, но топката срещна стената.

Няколко минути след това азиатците отново погледнаха към противниковата врата и този път Хасебе стреля от дистанция, но кълбото попадна право в ръцете на Оспина.

В 17-ата минута все пак Колумбия откри резултата от дузпа, реализирана от Куадрадо.

Наказателният удар бе отсъден за нарушение в наказателното поле на Коно срещу Рамос.

При изпълнението на дузпата голмайсторът за южноамериканците стреля силно от "бялата точка", като прати топката в центъра на вратата.

Азиатците обаче се окопитиха постепенно и се опитаха да наложат натиск над противника през следващите минути.

В 28-ата минута Кагава се освободи от противников бранител и отправи много хубав удар около границата на наказателното поле, но Оспина се справи и изби топката.

Секунди след това се създаде меле в наказателното поле на колубийците, но те отново имаха късмет в ситуацията да не получат гол.

Японците заиграха все по-силно в следващите минути, като Хасебе и Окубо изпробваха късмета си, последният с ефектна задна ножица от наказателното поле, но нямаха късмет.

В самия край на полувремето обаче Оказаки изравни резултата, след като се възползва от прекрасно центриране от дясно на Хонда и с глава прати топката в мрежата от трудна позиция.

След почивката Колумбия си върна превъзходството и започна много силно втората част.

Карбонеро пропусна уникален шанс в 50-ата минута, след като засече остро центриране на далечната греда, но не успя да прати топката в опразнения ъгъл.

Четири минути след това южноамериканците създадоха страхотна атака и Хамес намери Мартинес в наказателното поле, след което нападателят на Порто с прекрасен удар от няколко метра даде аванс на родината си.

Няколко минути след това Кагава опита удар от границата на наказателното поле, който обаче премина над вратата.

След точно час, след началото на мача, Оказаки получи много силен удар от Баланта с лакът в лицето, но съдията не видя ситуацията, която бе със сигурност за поне жълт картон.

Постепенно обаче японците изравниха играта и наложиха лека инициатива над противника.

В 65-ата минута Хонда стреля добре от фаул, като в ситуацията Оспина боксира топката и я изби.

Минута по-късно Окубо направи феноменален пропуск, след като бе намерен на прекрасна позиция в наказателното поле от Учида, но би над вратата.

В 68-ата минута пък Колумбия можеше да убие всякаква интрига в мача, след като Хамес и Мартинес отправиха удари от близка дистанция, които обаче не бяха особено прецизни.

Колумбия уби интригата в мача, след като в 83-ата минута Мартинес вкара втория си гол в мача и отново след асистенция на Хамес Родригес.

Той бе намерен на добра позиция в наказателното поле и реализира с хубав и безпощаден удар. В 90-ата минута Хамес довърши противника. Той бе изведен в наказателното поле по страхотен начин, след което безпроблемно се справи с Йошида и прехвърли фантастично противниковия страж.

В самия край пък Мондрагон спаси удар на противников играч.

ЯПОНИЯ - КОЛУМБИЯ 1:4
0:1 Куадрадо 17' дузпа
1:1 Оказаки 45'
1:2 Мартинес 55'
1:3 Maртинес 83'
1:4 Хамес 90'

ЯПОНИЯ: Кавашима, Учида, Нагатомо, Коно, Йошида, Аояма (62 - Ямагучи)', Хасебе, Хонда, Оказаки, Кагава, Окубо

КОЛУМБИЯ: Оспина (85 - Мондрагон), Ариас, Армеро, Баланта, Валдес, Куадрадо (46 - Карбонеро), Гуарин, Мехиа, Кинтеро (46 - Хамес), Рамос, Мартинес