Кот Д’Ивоар – Япония, мач от група С на световното първенство. Стадион „Итаипава Арена Пернамбуко“, начало 4.00 часа.

Кот Д’Ивоар:

Вратари: Бубакар Бари, Силван Гбохо, Сайоба Манде

Защитници: Осман Диарасуба, Артур Бока, Коло Туре, Дидие Зокора, Жан Даниел Акпа, Серж Орие, Констант Джакпа , Сюлейман Бамба

Полузащитници:  Матис Боли, Шеик Тиоте, Дидие Я Конан, Исмаел Диоманде, Макс Градел, Яя Туре, Дие Серей

Нападатели:  Саломон Калу, Жервиньо, Дидие Дрогба, Вилфред Бони, Джовани Сио

Япония:

Вратари:  Еижи Кавашима, Шусаку Нишикава, Шуиши Гонда

Защитници:  Атцуто Учида, Гьотоку Сакаи, Юто Нагатомо, Масато Моришиге, Ясуюки Коно, Масашико Иноха, Хироко Сакаи, Мая Йошида

Полузащитници:  Ясухито Ендо, Тошихиро Аояма, Хотару Ямагучи, Макото Хасебе, Кейсуке Хонда, Шинджи Кагава

Нападатели:  Хироши Киотаке, Шинджи Оказаки, Йоичиро Какитани, Йошито Окубо, Юя Осако, Манабу Саито


ПРОГНОЗА:
Предвид играчите, с които разполага, няма съмнение, че Кот Д’Ивоар е фаворит в сблъсъка с Япония.

Вярно е, че две от четирите победи на Самураите на финали са срещу африкански отбори, но тимът ще има сериозни проблеми срещу звездния тим на Слоновете, които са най-резултатния африкански тим на световно първенство със средно по 1,5 отбелязани голове на мач.

Лидерът на Манчестър Сити Яя Туре е под съмнение за сблъсъка, след като веднага след края на сезона във Висшата лига се подложи на операция заради проблеми в бедрото и пропусна част от подготовката на състава.

Селекционерът Сабри Ламуши се очаква да вземе решение в последния момент, след като сам призна, че футболистът не е в оптималното си състояние и може да предпочете да не рискува с включването му в игра.

Това е единственият проблем пред наставника, който обаче се очаква да стартира със звездно нападение в лицето на Дидие Дрогба, Соломон Калу и Жервиньо, като именно атаката е най-силното звено на отбора. Дрогба  има едва 2 точни удара за 384 минути на финали, но и след двата топката спря в мрежата.

В същото време наставникът на Япония Алберто Дзакерони остана доволен, че капитанът Макото Хасебе преодоля сериозна контузия в коляното и ще бъде на линия за мача. Той пропусна трите контроли на тима преди надпреварата, но сега вече е възстановен.

Самураите обаче също разполагат със звезди в лицето на Кагава и Хонда, а скоростта в атаките им може да създаде сериозни проблеми на съперника. В отбрана обаче нещата не изглеждат добре.

В групата, в която са още Колумбия и Гърция, битката за първите 2 места обещава да бъде крайно интересна, така че всеки от отборите знае колко важна може да се окаже евентуалната победа.

Кот Д’Ивоар не успя да спечели първите си срещи на предишните си 2 участия на световни финали, като това може да е лебедовата песен за някои от звездите на отбора, които вече са над 30 години.

Балансът между двата тима е 2 на 1 победи за Япония, като именно азиатците изглеждат в по-добра форма, след като спечелиха последните си 5 двубоя. В същото време Слоновете записаха едва две победи в седемте срещи, които изиграха от миналия август досега.

Прогноза: 3:1