Крилото на Рома и националния тим на Кот Д'Ивоар Жервиньо отсече, че целта пред неговата родина на Мондиала е да премине груповата фаза.

Африканската страна е в Група "С", в компанията на Колумбия, Гърция и Япония, така че мисията в никакъв случай не е невъзможна за "Слоновете".

"Ние пристигнахме в Бразилия, в добра физическа форма и в добро умствено състояние", заяви фланговият футболист, цитиран от "Goal.com".

"Аз няма да се нагърбвам да правя прогнози, но всеки от нас е напълно наясно с това, което се очаква да направим. Целта ни е да преминем първия кръг и да прескочим груповата фаза".

"Предстои ни да изиграем три мача и трябва да го направим с голяма доза решителност. Аз вярвам, че преминаване на групата е съвсем постижима цел за нас".

"В турнир като световното първенство винаги е важно да спечелиш първия си мач".

Жервиньо се намира в превъзходна форма и е уверен в това, което може да направи на Мондиала. Той не крие, че според него индивидуалните му качества могат да направят разликата в даден момент.

"Индивидуалните качества понякога могат да направят разликата. Феновете могат да са сигурни, че ще дам всичко за отбора във всеки един мач, който ще изиграем".

"Моят сезон? Можем да го определим за много добър, защото постигнахме целта си с Рома и ще играем в Шампионската лига", каза още той.