Селекционерът на Италия Чезаре Прандели заяви, че победата над Англия е историческа и ще остане завинаги в историята на калчото.

"Това беше епичен двубой, който ще помним до края на живота си, срещу един от най-силните отбори на световното", коментира специалистът. "Англия наистина е сред тях. Съперникът се е променил много от времето, когато залагаше само на високите топки и дългите подавания. Сега играе модерно и ефикасно, със схема 4-2-3-1."

"Ако сравняваме двата състава човек по човек, ние нямаме силни футболисти като техните, но успяхме да се възползваме от способността си да владеем топката. Не са много отборите, които имат толкова качествена средна линия като нашата и класата на Пирло що се касае до организацията на атаките. Това, което ни превръща в голям отбор, е професионалната подготовка и умението да страдаме на терена", заяви Прандели.

"Ако не спечелим следващия си мач, този успех няма да има никаква стойност. Вторият двубой е най-решаващият. Когато всички говориха за нашата група, забравяха Коста Рика. Ние обаче знаехме, че това е отбор с отлични изпълнители, който знае как да се държи на терена", каза още наставникът на Италия.

Що се касае до автора на победния гол Балотели, около когото винаги има много спорове, конфликти и дискусии, селекционерът предпочете не моркова, а тоягата.

"Марио може много повече и вече му го казах. Трябва да разбере, че движението на централния нападател трябва да е подчинено на стремежа да завърши атаката. Той има огромен потенциал и трябва да дава повече", сподели Прандели.