Стражът на Коста Рика Кейлор Навас логично бе избран за играч на мача след страхотната победа на неговата родина над Гърция след дузпи и класирането на 1/4-финалите за Мондиала.

Той помогна изключително много на тима си, като спаси няколко доста добри положения, а освен това бе много хладнокръвен при дузпата на Теофанис Гекас и я спаси, като по този начин класира и тима си напред в турнира.

При дузпите костариканците надвиха противника с 5:3, след като преди това двата тима завършиха при реми 1:1 в редовното време и след двете продължения.

На 1/4-финалите Коста Рика ще играе срещу Холандия.

Въпреки, че има главна заслуга за класирането на страната си за 1/4-финалите, Навас демонстрира скромност.

"Аз наистина не мога да си спомня какво точно се случи в главата ми. Всичко, което направих, бе просто да реагирам и да опазя вратата си. 

"Пишем история и ние просто искаме да имаме място в сърцата на хората завинаги. Можеш да тренираш дузпи и да се учиш как да ги спасяваш, но трябва да благодаря на съотборниците си, които не пропуснаха нито един наказателен удар".

"Щастлив съм много и съм благодарен на Бог за това чувство, след като постигнахме още една важна победа за нас и за цялата нация".

"Това в никакъв случай не бе лесен мач. Имаше моменти в които имахме контрол над мача, но имаше и такива в които нашият противник имаше също контрол".

"Очевидно е, че фактът, че бяхме с човек по-малко направи разлика в мача, но ние не се отказахме до последно", завърши той.