Треньорът на Коста Рика Хорхе Луис Пинто напусна поста си начело на отбора след като не му бе позволено да направи промени в екипа, с който работи.

Воденият от 61-годишния колумбиец тим се превърна в приятната изненада на световното първенство, след като достигна четвъртфиналите. Там шансът не стигна на отбора, който отпадна след дузпи от Холандия.

Въпреки успеха от местната федерация не дадоха пълна свобода на действие. Така след изтичане на договора му след световното първенство той отказа да го поднови.

"Осъзнах, че няма да мога да разчитам на условията, нужни да продължа работата си", коментира специалистът на официалния си сайт, цитиран от Евроспорт.

"Не бе възможно да стигнем до споразумение. Попитах се: "каква беше ползата от победите в Бразилия?".

"Някои от хората от екипа ми нямат моя стил. Имах различия с екипа. Искам отдаденост и отговорност. Преди година и половина човек от екипа каза на президента да се отърве от мен, че с мен няма да отидем на световното първенство. Спах с врага за година и половина".

"Боли ме, че напускам Коста Рика, защото свърших изключителна работа тук. Поисках екипът да бъде освободен, но те не се съгласиха".