Преди началото на Мондиал 2014 Жозе Моуриньо обяви, че Италия е неговия фаворит за световното първенство. След първия мач на адзурите, Специалния коментира победата на италианците над Англия с 2:1. Португалецът похвали представянето на хората на Чезаре Прандели.

"В Англия сега всички търсят мотивите и обяснението за загубата от Италия. Истината е, че Италия изигра голям мач. Бяха страхотни", заяви Моуриньо пред "Евроспорт".

Мениджърът на Челси коментира и решенията на Рой Ходжсън за избора на състав и тактиката на Трите лъва. Моуриньо не хареса позицията на Уейн Руни.

"Не мисля, че това е най-добрата позиция за Руни, но често играчите трябва да се жертват за своя тим и мисля, че Уейн се справи добре. Ходжсън опитва да използва едновременно Руни, Стъридж, Стърлинг и Уелбек, нормално е някой от тях да трябва да играе на фланга", допълни Моуриньо.

Следващият мач е решителен за Англия и португалеца знае много добре това. Съперник на островитяните е Уругвай, който също е ранен след загубата от Коста Рика с 1:3.

"Според мен Англия игра много добре срещу Италия. Не си спомням толкова силен мач на англичаните на световно първенство. Това е позитивно, но сега идва сблъсък с Уругвай и там е забранена загубата и за двата тима".