Защитникът на Италия Джорджо Киелини показа джентълменство, след като се изказа в подкрепа на Луис Суарес след тежкото наказание, което получи уругваецът.

След като ухапа Киелини по време на мача между Италия и Уругвай, Суарес бе наказан от ФИФА да не играе в 9 мача на националния отбор и да не се занимава с абсолютно никаква футболна дейност за период от 4 месеца.

Така той получи забрана да бъде с националния отбор на Уругвай, да посещава стадионите и няма да може да играе за Ливърпул до края на октомври.

Вместо да демонстрира задоволство от санкцията обаче изненадващо или не Киелини подкрепи Суарес и се изказа в негова защита.

"В момента не изпитвам радост, чувство за отмъщение или яд срещу Суарес за инцидента, който стана на терена и който вече е минало", написа Киелини в своя акаунт в спортлобстер.

"Оставам ядосан единствено заради разочарованието от самия мач. В този момент мислите ми са за Луис и неговото семейство, защото те ще бъдат изправени пред труден период".

"Винаги съм считал за недвусмислени намесите на компетентните лица. Но в същото време смятам, че предложената формула е прекалена".

"Искрено се надявам, че на него ще му бъде позволено, най-малкото, да остане близо до съотборниците си по време на мачовете, защото това наказание наистина изолира играча".