Една от големите фигури в италианския национален тим до преди няколко години Алесандро Дел Пиеро предупреди, че не трябва да се налага излишен натиск на "Скуадра Адзура".

Италианците започнаха по страхотен начин участието си на Мондиала - победа над Англия, но отборът на изневери на стила си и отново показа не толкова атрактивен футбол.

"Италия направи добро впечатление на световното първенство след първия си мач. Играта и индивидуалното представяне на играчите бяха наистина добри", заяви Дел Пиеро, цитиран от "Футбол Италия".

"Все още обаче е твърде рано да кажем, дали те ще стигнат до финалната четворка. Моята надежда е, че родината ми ще играе на финал, но в момента не трябва да оказваме толкова голям натиск върху отбора на Прандели. Те трябва да са спокойни, за да работят здраво".

"Това световно първенство изглежда доста добро до момента. Паднаха много голове през първите мачове, а освен това почти всички фаворити започнаха добре, което е добра поличба.

"Прандели няма нужда от моите съвети, досега той винаги се е справял добре. Пирло, Буфон и Индзаги, които станаха световни шампиони през 2006 година, са емблемите на настоящия национален отбор", завърши той.