Треньорът на Наполи Рафа Бенитес е убеден, че Италия може да стигне далеч на световното… стига първо да се справи с Уругвай.

"Тъжно е, че още един голям тим ще си тръгне от световното. Бях убеден, че в "групата на смъртта" ще отпадне само един голям отбор, но поднасям комплиментите си на костариканците, защото те се класираха заслужено", написа испанецът в "Кориере дело Спорт".

"Италия – Уругвай е мач, който ще се играе върху много тънък лед. На практика това е двубой на пряко отстраняване, който може да бъде решен от един детайл, от един епизод. Невъзможно е да избера фаворит. Несъмненно е, че Италия разполага със много качествен отбор, както и това, че завръщането на Суарес промени и зареди с енергия Уругвай", коментира Бенитес.

"На европейските отбори не им е лесно в Южна Америка. Неслучайно Испания и Англия вече отпаднаха при тези високи температури и влажност, а Португалия и Русия рискуват да се присъединят към тях. Може да се каже, че излизането от групата е много трудно и е страхотно постижение. Ако Италия го направи, може да стигне далеч, защото ще се адаптира към климата, към терените. Същото важи и за Уругвай.

Случилото се през клубния сезон също оказва влияние. Това, че Испания отпадна, може би се дължи и на факта, че първенството бе решено в последния момент в мача между Атлетико и Барса. Реал и Севиля пък положиха огромни физически и психически усилия в евротурнирите. Ако се върна към Италия – Уругвай, Прандели разполага не само с отлични играчи, но и с хора, които разбират от футбол и умеят да се оправят в подобни ситуации. Индивидуалните умения на играчите му дава на Италия известно предимство", завърши Бенитес.