Джорджо Киелини изля яда си от отпадането на Италия от Мондиал 2014 върху Луис Суарес, съдията и ФИФА. Адзурите отпаднаха още в груповата фаза след загуба 0:1 срещу Уругвай. Италианците играха половин час с човек по-малко след червен картон на Маркизио. Още по-големия скандал бе преди гола на Годин, когато Луис Суарес захапа за рамото Киелини.

"Суарес е измамник, но ФИФА му позволява, защото иска големите футболисти да играят на световното. Това е срам за Суарес и ФИФА. Днес мачът бе решен от съдията. Червеният картон на Маркизио и спестеното изгонване на Суарес решиха този мач", обяви Киелини.

"Още през първото полувреме имаше различно отношение към нас от съдията. По подобен начин се решават мачовете. Докато бяхме 11 срещу 11, Уругвай въобще не успяваше да направи нещо опасно. Да видим дали за Суарес ще има наказание по видеозапис", допълни защитникът на Ювентус.

Киелини обаче призна и своята вина и на отбора. Според защитникът проблема е вторият мач с Коста Рика. Тогава адзурите не се представиха добре и загубиха 0:1.

"Виновни сме, че сбъркахме във втория мач. Днес обаче играхме спокойно и не рискувахме нищо. Бяхме организирани добре. Когато останахме с 10 души бяхме единни, но накрая допуснахме гол от статично положение".

Киелини смята, че треньора Прандели трябва да остане. "Според мен трябва да продължим да работим с Чезаре. Но сега не е време за мисли за бъдещето, защото всички сме много ядосани".