Джанлуиджи Буфон изигра своя 142-и мач за Италия, който може би ще е последният му на световни финали. 36-годишният вратар има срещи на четири поредни световни първенства и е световен първенец от 2006, но на последните два мондиала отпада в груповата фаза.

"Това е един много тъжен футболен ден - като отбор, като отделни играчи, като нация. Това е провал. Няма смисъл да се отрича подобно нещо и да се опитваме да се скрием. А този провал ни оставя само разочароващи емоции. Честно казано не знам кое е причината за този провал", заяви капитанът на Италия.

"Започнахме добре турнира и имахме добри цели, но след това се сблъскахме с грубата действителност. А тя е, че в последните 2 мача не вкарахме гол, създадохме малко положения и заслужено отпадаме".

"Бъдещето? Със сигурност след Мондиал 2010 играхме добре на два турнира, но сега трябва да анализираме спокойно това, което стана. Разбира се, мнозина ще кажат, че трябват промени. Пирло е стар, Бардзали, Буфон и Де Роси също. Но когато трябва някой да се критикува, тези хора са винаги на първа линия".