Селекционерът на Италия Чезаре Прандели си е подал оставката след отпадането на тима от световното първенство. Новината бе съобщена от официалния сайт на ФИФА.

"Адзурите" загубиха с 0:1 от Уругвай в решителния двубой и остана на трето място в групата си. Въпреки провала обаче новината бе изненадваща, тъй като Прандели преподписа договора си само преди два месеца. Освен него оставката си подаде и шефът на федерацията Джанкарло Абете.

"Говорих с президента на федерацията и с Деметрио Албертини и си подадох оставката", коментира Прандели.

"Техническите постройки не проработиха и аз поемам пълна отговорност за това. След като поднових договора си нещо се промени. Не знам защо".

"Избрах определен технически план и затова напускам, защото не проработи. Оставката ми е необратима".

Преди да си подаде оставката, непосредствено след края на мача Прандели анализира самата среща, като очаквано бе много недоволен от съдията.

"Нарушението на Маркизио не ми изглеждаше за червен картон. Имаше някои твърди влизания, но не заслужаваха червен картон".

"Мачът бе много равностоен, Уругвай нямаше удар към вратата, въпреки че имаше нужда от победа".

"Беше добър мач тактически и по мое мнение съдията го развали. Не може той да дава червен картон в тази ситуация. Просто не може".

"Срещу Коста Рика объркахме мача и срещу Уругвай се борихме здраво срещу двама от най-добрите нападатели на света, които не ни създадоха никакви проблеми. Много е срамно, че отпадаме при такива обстоятелства".

"Замених Балотели, защото се страхувах да не останем с човек по-малко. Никога не можеш да го разбереш кога е спокоен и кога е напрегнат".