Обществен враг номер едно Луис Суарес най-невъзмутимо заяви, че такива неща като ухапването му срещу Джорджо Киелини "се случват в наказателното поле".

Звездата на Уругвай за пореден път ухапа съперник, като този път жертва стана защитникът на Италия. Също както и при предишния случай срещу Бранислав Иванович съдията не забеляза ситуацията и не показа червен картон на нападателя, а две минути по-късно Диего Годин вкара решителния гол за победата с 1:0.

Преди началото на световното първенство Суарес бе заявил, че ако трябва отново би избил топката от голлинията, за да помогне на отбора си. И сега след мача с Италия той не показа особени угризения за инцидента с Киелини.

"Такива неща се случват в наказателното поле", бяха неговите думи пред уругвайски медии,цитирани от football-italia.net.

"Имаше контакт между нас, гърди срещу рамо. И аз получих удар в окото".

По отношение на мача Суарес коментира:

"Бях спокоен, защото знаех, че ще имаме положения. И след това голът дойде. Уругвай празнува, ние се класирахме и сега ние също ще празнуваме този момент, защото след това трябва да започнем да мислим за следващите си съперници".

"Отборът работи невероятно здраво и заслужаваше успеха. След лошото начало в групата срещу Коста Рика, това бе най-доброто, което заслужавахме и показахме, че заслужаваме да останем на световното първенство".