Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес отхвърли острите критики към звездата на отбора Луис Суарес след поредната му изцепка.

Нападателят ухапа защитника на Италия Джорджо Киелини по време на мача между двата отбора. Суарес обаче не бе изгонен, а малко след това Уругвай вкара решителния гол за победата с 1:0.

Това бе трети такъв инцидент от страна на Суарес, след като преди години направи същото като играч на Аякс, а през миналия сезон ухапа и Бранислав Иванович от Челси.

Табарес обаче не смята, че Суарес заслужава критиките, които получава и смята, че трябва да се обърне повече внимание на представянето на отбора.

"Искам да видя повторения. Не видях инцидента по време на мача и мисля, че съдията също не го видя", коментира Табарес на пресконференцията след мача.

"За мен и за всички уругвайци има по-важни неща в този мач. Може би Суарес направи грешка. На някои обаче е цел да пишат само за него. Трябва да се фокусирате върху играта му. Вместо това, има явна омраза към този играч".

"Не искам да коментирам. За нас Суарес е много важен играч. Дори и като личност той е много важен за целия отбор. Ще видим дали това ще бъде атакувано, както се случва и на тази пресконференция. След това ще решим как да се защитим".

"Това е световно първенство, не е време за евтина моралност".

По отношение на мача Табарес коментира:

"Опитахме да вложим всички сили. Сменихме позициите си на терена, опитахме да се противопоставим на силните страни на Италия в халфовата линия и играта на Пирло. Разнообразието е едно от качествата ни".

"Когато Маркизио бе изгонен, опитахме да наложим по-голяма преса срещу Италия и имахме късмет да спечелим. Преди мача с Англия изобщо не се надявахме да се класираме".

"Когато голът влезе, нещо изпука в гърдите ми. Уругвайците никога не губят емоциите, които имат като деца. Трудно е да се обясни с думи, но имах нуждата да прегърна някого до мен".