Еквадор отпадна от световното първенство, но го направи с високо вдигната глава, след като с човек по-малко успя да неутрализира Франция и да завърши 0:0.

В предишните два мача "Петлите" бяха вкарали общо 8 гола, но сега така и не успяха да намерят път към мрежата на Еквадор.

"Петлите" изиграха неособено убедително първо полувреме, в което и Еквадор не допринесе много за зрелището. След почивката нещата обаче се промениха, като за това спомогна много и директния червен картон на Антонио Валенсия.

С човек повече очаквано Франция наложи сериозен натиск, но направи редица пропуски, а веднъж и Антоан Гризман тресна гредата.

Благодарение на нулевото равенство тимът на Дидие Дешан си гарантира първото място в групата, докато Еквадор остана трети и отпадна от Световното първенство.

На осминафиналите Франция ще играе срещу Нигерия.



Селекционерът на Франция Дидие Дешан бе направил един куп промени в състава си. В защита Лукас Дин, Лоран Косиелни и Бакари Саня бяха титуляри вместо Матийо Дебюши, Рафаел Варан и Патрис Евра. В халфовата линия Пол Погба и Морган Шнайдерлен замениха Йоан Кабай и Матийо Валбуена, а в атака Антоан Гризман бе предпочетен вместо Оливие Жиру. В Еквадор пък Рейналдо Руеда бе направил само една смяна и вместо Фелипе Кайседо бе пуснал Михаел Аройо.

Франция започна мача с настроение и демонстрира хубави комбинации с пасове на едно докосване. Първият удар бе в 10-та минута, но Антоан Гризман прати топката покрай вратата от границата на наказателното поле. Пет минути по-късно Сисоко нанесе хубав удар от воле, но право в ръцете на вратаря.

В следващите минути играта стана разпокъсана, като за това допринесоха допълнително и няколкото доста остри единоборства. Към края на полувремето и двата отбора имаха по едно добро положение след центриране пред вратата, но удар на Пол Погба бе избит под напречната греда от вратаря Домингес, а за Еквадор Енер Валенсия демонстрира страхотен отскок, но и Уго Лорис му отговори с подобаващ рефлекс.

Като цяло първото полувреме бе разочароващо и свидетелство за това бяха освиркванията от трибуните. Всичко обаче се промени в началото на втората част. Още в самото начало Антоан Гризман бе много близо до гол, засичайки центриране на Бакари Саня  в гредата.

В 50-та минута ситуацията на терена се промени, след като Еквадор остана с 10 души. Антонио Валенсия влезе опасно с бутоните напред в краката на Лукас Дин и макар първоначално съдията да не реагира, след това правилно го изгони с директен червен картон.

Въпреки че бе с човек по-малко, Еквадор първи създаде две опасни атаки. Пол Погба загуби наивно топката  в центъра на терена и Еквадор имаше много опасна атака с  трима на двама играчи, но финалният пас затрудни леко Нобоа и неговият удар бе неточен. След това пък Монтеро навлезе в наказателното поле, но не можа да финтира Лоран Косиелни.

Постепенно Франция наложи натиск. Удар на Карим Бензема бе блокиран, но нападателят отново овладя топката и поднесе на Погба, чийто удар от десетина метра също бе пресечен решително от защитник пред вратата. Малко след това Бензема поднесе и към Блейз Матюиди, но неговият удар бе спасен чудесно от вратаря.

В 73-та минута Пол Погба пропусна страхотно положение. Той получи центиране зад защитата и топката му дойде перфектно за удар с глава, но само от три метра разстояние той не можа да уцели вратата.

Десетина минути по-късно Еквадор успя да реализира една от редките си възможности за контрааатаки и Ибара финтира Варан по крилото, но след това Уго Лорис спаси удара му, а Варан изчисти преди да се стигне до добавка.

Франция продължи да натиска, като Дидие Дешан засили атаката си с пускането на Оливие Жиру и Лоик Реми. В 84-та минута нападателят на Арсенал комбинира много добре с Бензема и му поднесе топката на чиста стрелкова позиция, но от десетина метра стрелецът на Реал Мадрид прати топката право във вратаря.

До края Пол Погба показа добра техника, но стреля неточно от границата на наказателното поле, а след това Оливие Жиру от отлична позиция прати топката  с глава право в ръцете на вратаря.


Еквадор - Франция 0:0

Еквадор: Домингес, Гуахуа, Ерасо, Паредес, Нобоа (89 Кайседо), Монтеро (63 Ибара), Айови, Кастийо, Аройо (82 Ахилиер), Антонио Валенсия, Енер Валенсия

Франция: Лорис, Сако (60 Варан), Косиелни, Дин, Саня, Матюиди (67 Жиру), Сисоко, Погба, Шнайдерлен, Гризман (79 Реми), Бензема