Селекционерът на Еквадор Рейналдо Руеда се оплака от червения картон на Антонио Валенсия, който до голяма степен лиши отбора му от шанс да се бори за победата.

Капитанът на Еквадор влезе брутално с бутоните напред в крака на Лукас Дин и напълно заслужено бе изгонен от съдията с директен червен картон. При ситуацията обаче се получи малко объркване, тъй като съдията Нумандие Дуе от Кот Д'Ивоар не показа веднага картона, а едва след минута забавяне.

Според Руеда обаче изобщо не е трябвало да има червен картон и дори реферът щял да бъде разследван.

"Много е разочароващо. Сега нещата са в ръцете на комитета на ФИФА, който оценява поведението на съдиите", коментира Руеда на пресконференцията, цитиран от Goal.com.

"В много моменти съдийството не бе идеално, но няма смисъл вече да се занимаваме с това. Всичко, което се случи, бе лош късмет. Аз уважавам съдиите и това вече е в миналото".

"Загубихме важен човек в нашата структура, може би най-важният с неговият опит. Пострадахме и мачът свърши по този начин. Изправени пред Франция, бе много трудно да задържим резултата".

Непосредствено след срещата пък той даде и коментара си пред камерите.

"Беше много кратък турнир за нас. Платихме си за лошата игра срещу Швейцария в началото, след като знаехме, че последният ни мач е срещу Франция".

"Опитахме да играем най-добрия си футбол, но играчите ми имаха много дълъг сезон и не пристигнаха на световното първенство в най-добра форма".

"Мачовете бяха много равностойни, но ние не успяхме да наклоним везните в наша полза. Може би срещу Швейцария трябваше да играем с повече свобода".