Героят за Нигерия от днешния мач срещу Босна Питър Одемвинге не бе на себе си от радост, след като донесе първата победа на родината си на Мондиал от 1998 година.

Футболистът на Стоук Сити се разписа в 29-ата минута за успеха с 1:0, като "Супер орлите" имаха и огромен късмет, че реферът не зачете чист гол на Босна, който бе отменен заради несъществуваща засада.

Логично с оглед на факта, че вкара победния гол, нападателят бе и определен за играч на мача.

"Tрябваше да работим много усилено за този успех, защото Босна е много качествен екип, който има играчи като Един Джеко, а също и други много качествени футболисти", сподели Одемвинге, цитиран от 'Goal.com'.

"Беше ни много трудно да стигнем до гола, но просто нямахме друг избор, освен да се съвземем след слабото ни представяне срещу Иран в първия мач".

"Времето беше тежко, но трябваше да се борим до края за успеха и успяхме да постигнем целта си. Беше много важно да спечелим този мач. Нямаме търпение да се опитаме да спечелим точки и в последния ни мач от групите с които можем да се класираме за следващата фаза на турнира", завърши той.