Селекционерът на Нигерия Стивън Кеши си е подал оставката снощи, след като страната загуби от Франция с 0:2 и така отпадна на 1/8-финалите на Мондиала, пише "Goal.com".

"Супер орлите" направиха страхотно впечатление по време на големия турнир и точно поради тази причина е доста изненадващо, че Кеши си тръгва от отбора. Нигерийците направиха добър мач и срещу Франция. 

Джоузеф Йобо пък обяви оттеглянето си от националния тим, след като късно снощи изигра мач номер 100 с фланелката на нигерийците. Той обяви публично решението си за разлика от своя селекционер, който не посмя да го направи. 

Кеши е обявил пред своите футболисти след отпадането от турнира, че това е последният му мач начело на Нигерия и ще напусне поста.

Специалистът е начело на страната си от три години насам, като успя да изведе отбора до триумф в турнира за Купата на Африканските нации.

Смята се, че следващото предизвикателство пред него ще бъде националния отбор на Южна Африка. 

Самият Кеши обяви на пресконференцията след отпадането, че е изключително разочарован и обвини съдийството за загубата на тима му.

Реферът не успя да види лакътя в лицето на Жиру срещу Микел, а освен това предпочете да покаже жълт, вместо червен картон, на Блейс Матуиди за безразсъдното му нарушение срещу Ожени Онази.

"Реферът направи страшно много грешки. Не съм доволен от съдийството. То изобщо не беше добро. Съдията също е човешко същество, но просто не се справи. Той се оказа решаващ фактор на терена", обяви Кеши.

"Имаше безразсъдни нарушения срещу Онази, при това на два пъти! Той ще отсъства със седмици от терените, но съдията не направи нищо по въпроса".

"Това е първият път в историята в който говоря така за съдията, но той просто се представи много слабо. Не съм сигурен и, че голът на Еменике бе от засада и ми се иска да знам защо бе отменен. Болезнено е да загубиш по този начин. Не мисля, че го заслужавахме, не и по този начин, но това е футболът", добави той.