Голмайсторът на Германия за всички времена Мирослав Клозе все още се колебае дали да продължи кариерата си в националния отбор. 

В Бразилия нападателят се превърна в най-добрият реализатор на световни финали с 16 попадения, а вече е втори по брой участия с 24. На 36 години мнозина смятат, че той ще обяви краят на кариерата си в състава, но футболистът не е сигурен в това. 

„Не зная дали ще остана в националния отбор. Искам  да поспя няколко нощи, след което ще взема правилното решение” заяви играчът, който бе титуляр на финала снощи и отстъпи мястото си на героя Марио Гьотце в 88-ата минута. 

„Докато се сменяхме му казах, че той може да ни донесе успеха и това наистина стана” разкри Клозе, който бе изключително щастлив след триумфа. 

„Това е невероятно. Случилото се надминана абсолютно всичко. Преди това завършихме втори, а след това бяхме два пъти трети. Да сме на върха е просто феноменално. Все още ми е трудно да го осъзная. Винаги съм мечтал да бъда на това място, а не просто да аплодирам другите. Искахме да останем спокойни през цялото време, защото знаехме, че имаме качества да триумфираме” добави футболистът.