Селекционерът на САЩ Юрген Клинсман трудно скриваше емоциите си след загубата с 0:1 от Германия, която класира янките на 1/8-финалите на Мондиал 2014.

Още по темата

 

"Това е чудесен резултат, с който да се класираш напред. Мачът беше сложен, защото и равен резултат ни класираше, а не е лесно да се играе такъв двубой", каза Клинсман, цитиран от БТА.

"През първите 25 минути имахме твърде голям респект към тях. Аз крещях, защото исках да оправя защитата, но по-лесно е да се каже, отколкото да се направи."

"Това е фантастично за нашата група, невероятно е, че излязохме от групата. Имаме много силен отбор с играчи, които искат наистина да успеят. Бих искал да имаме повече положения, но в крайна сметка това е страхотен резултат за момчетата."

"Това е една от двете или трите най-тежки групи, ние не бяхме сочени за фаворит за излизане от групата. Сега сме на осминафиналите. Ще анализираме този мач."

"Теренът беше учудващо добър. Всичко се разви добре. Ние имахме информация за резултата в другия мач. Сега започва един нов турнир, който е напълно различен."

"Сценарият е ясен: вие побеждавате или вие губите. Който и да ни е съперник, ние ще бъдем готови", добави Юрген Клинсман.