Белгия - САЩ, мач от 1/8 финалите на световното първенство по футбол в Бразилия, начало 23.00 часа, пряко по Gol.bg.

До момента европейците разбиха Алжир, Русия и Корея, като головата им разлика в груповата фаза е 4:1, докато "янките" удариха Гана, извъртяха реми с Португалия и загубиха минимално от Германия.

БЕЛГИЯ

Вратари: Тибо Куртоа, Симон Миньоле, Сами Босут

Защитници: Тоби Алдервейрелд, Томас Вермаелен, Венсан Компани, Ян Вертонген, Даниел ван Буйтен, Николас Ломбартс, Антони Ванден Боре, Лоран Симан

Полузащитници: Аксел Витцел, Кевин де Брюйн, Маруан Фелаини, Стивен Дефур, Муса Дембеле, Насер Шадли

Нападатели: Ромелу Лукаку, Еден Азар, Кевин Миралас, Драйс Мертенс, Дивок Ориги, Аднан Янузай

САЩ:

Вратари: 1. Тим Хауърд, 12. Брад Гузан, 22. Ник Римандо

Защитници: 2. ДеАндре Йедлин, 3. Омар Гонсалес, 5. Мат Беслер, 6. Джон Бруукс, 7. ДаМаркъс Бийзли, 20. Джеоф Камерън, 21. Тимъти Чандлър, 23. Фабиан Джонсън

Халфове: 4. Майкъл Брадли, 10. Микел Дискеруд, 11. Алехандро Бедоя, 13. Джърмейн Джоунс, 14. Брад Дейвис, 15. Кайл Бекерман, 16. Джулиън Грийн, 19. Греъм Зуси

Нападатели: 8. Клинт Демпси, 9. Арон Йохансон, 17. Джоузи Алтидор, 18. Крис Вондоловски

Прогноза: Белгия записа три победи в груповата фаза и определено е фаворит в този осминафинал. Селекционерът Марк Вилмотс разполага с невероятни играчи, които сформират дълга и равностойна резервна скамейка.

Аут от мача са Антони Ванден Боре (контузия) и Стивен Дефур (наказание), а под въпрос са Венсан Компани и Томас Вермален. Въпреки това Белгия притежава изключително талантливо и качествено поколение и едва ли тези кадрови проблеми ще се окажат решаващи.

Американците от своя страна залагат на опита си. "Янките" определено са технични и изобретателни, но са застаряващ отбор и разчитат на индивидуалните отигравания на звездите си. Селекционерът Юрген Клинсман ще може отново да разчита на Джоузи Алтидор, който е напълно излекуван.

Той ще си партнира в атака заедно с Клинт Демпси. Именно двамата са решаващи за американците и са способни на всякакви изненади, но срещу тази Белгия едва ли ще им се получат нещата.

Американците заслужават само адмирации за досегашното си представяне в турнира, но по всичко личи, че Клинси е изцедил максимума от тези играчи и това е тавана на възможностите им.

Определено белгийците притежават по-голяма класа, футболни достойнства и майсторство, които без съмнение ги правят фаворит в мача и за класиране на 1/4 финалите, където ще чакат Аржентина или Швейцария.

Двата отбора са се срещали пет пъти, като четири победи са за белгийците и една за САЩ. Залагаме за победа на Белгия и то с два гола разлика.

Резултат: Белгия - САЩ 3:1