Русия - Корея, мач от Група H на световното първенство. Стадион "Арена Пантанал", начало 1.00 часа.

 

Русия:

Вратари: Игор Акинфеев, Юри Лодигин, Сергей Рижиков

Защитници: Алексей Козлов, Георги Шеников, Сергей Игнашевич, Андрей Семьонов, Владимир Гранат, Васили Березутски, Андрей Йешенко, Дмитри Комбаров

Полузащитници: Игор Денисов, Денис Глушаков, Алан Дзагоев, Роман Широков, Олег Шатов, Виктор Файзулин, Алексей Йонов

Нападатели: Максим Кануников, Александър Кокорин, Александър Кержаков, Юри Жирков, Александър Самедов

 

Южна Корея

Вратари: Юн Сун-Рион, Ким Сеун-Гиу, Ли Бум-Йон

Защитници: Ким Чан-Соо, Юн Сук-Йон, Квак Тае-Хви, Ким Йон-Гвон, Хван Сеок-Хо, Ли Йон, Хонг Жеон Хо, Парк Жоо-Хо

Полузащитници: Ким Бо-Киун, Ха Дае-Сун, Хан Коок-Йон, Парк Йонг-Воо, Ки Сун-Юн, Ли Чун-Йон

Нападатели: Сон Хеун-Мин, Парк Чу-Йон, Ли Кеун-Хо, Коо Я-Чео, Ким Шин-Воо, Жи Дон-Вон

 

ПРОГНОЗА: Русия се изправя срещу Корея в първи мач от Група H на Мондиала. Тимът на Фабио Капело е един от фаворитите за първите две места в групата, но азиатците са напълно способни да поднесат изненада.

Откакто пое тима на Русия италианският специалист има само 2 загуби от 20 мача и има 12 победи. В допълнение на това тимът му спечели с 2:1 контролата с Южна Корея през миналия ноември.

От друга страна обаче на световни финали руснаците не се представят добре. Те се класираха само два пъти за Мондиал, след като престана да съществува съветския съюз - през 1994 и 2002. И в двата случая обаче не излязоха от групите си.

Южна Корея от своя страна може да се похвали със страхотната серия от 8 поредни участия на световни финали. В последните си три участия те всеки път започват с победа, макар след това да не успяват да запазят инерцията. С изключение на фурора през 2002 година, когато стигнаха до полуфиналите, на следващите два мондиала това бяха единствените им победи. На миналото световно Корея въпреки това успя да стигне до осминафиналите, където загуби от Уругвай.

Тези статистики обаче може да не са от голямо значение, тъй като тимът на Хон Миун Бо е сравнително млад. Само един играч е над 31 години, докато в Русия те са цели седем. Така рутината е на страната на европейците, докато енергията е на страната на азиатците. Сблъсъкът се очертава да е сравнително равностоен и равенството е най-вероятният резултат.


Резултат: 1:1

 

Прогнозирай мачовете от световното първенство и спечели страхотни награди