Селекционерът на Русия Фабио Капело отказа да обвини Игор Акинфеев за грешката, която допусна при гола на Южна Корея.

Вратарят не успя да улови насочен право към него удар и изпусна топката в мрежата си. Това стана, след като преди това той на три пъти не можа да улови не особено опасни удари от дистанция, но за негов късмет играч на Корея не направи добавка.

"Вратарите винаги могат да допуснат грешка. Можем да приемем грешка от голям вратар, какъвто е Акинфеев", коментира след мача Капело пред италианския Спорт Експрес.

Същевременно Капело се изказва изненадващо позитивно за представянето на Русия, която по всеобщото мнение разочарова с играта си.

"Бяхме по-ограничени, отколкото обикновено сме. Едва след като получихме гол отборът започна да играе толкова добре, колкото може. Но дори и през първото полувреме имахме четири положения пред тяхната врата".

"Успяхме обаче да отклоним опаностите на нашия съперник. При 1:1 направихме всичко възможно, за да вкараме втори гол".

"След мача благодарих на играчите за реакцията им след гола, който получихме. Това е най-добрия подарък за рожден ден,който мога да получа".

"Отборът има волята и е способен на игра от висока класа. На почивката посочих грешките и сложих целите и задачите и играчите използваха инструкциите ми по време на мача".

"Нямам магическа пръчка", отговори Капело относно шансовете на Русия да спечели световното през 2018 година, когато е домакин на турнира.

"Имаме интересни млади играчи, които ще се появят скоро. Но имам нужда от помощ от федерацията. Отнася се до лимита за чужди играчи в първенството. В момента отборите могат да пускат седем чужденци наведнъж. Така че имам избор от само 64 руски играчи за националния отбор".