Черно море обърна Етър Велико Търново с 2:1 на стадион „Тича“ във Варна. Този успех остави „моряците“ еднолично на върха в Първа лига.

"Със сигурност това е едно от години наред най-слабо първо полувреме, не толкова игрово, колкото като желание. Говорим - труден мач, няма слаби противници, ако ги подценим, влезем лошо, трудно се променяме и беше точно това, коментира след мача треньорът на варненци Илиан Илиев.

„Не го казвам от куртоазия, но отвън хората ни помогнаха да тръгнем по-амбицирано и агресивно, за да обърнем мача, което не беше чак толкова плод на хората вътре на терена, отколкото отвън ни подтикнаха и със сигурност, ако повторим такова представяне ще се спънем много лошо. Не съм запазвал никой, Даниел Димов е с контузия, решихме да излезем, че Велислав Василев вкара гол, излезе Атанас Илиев и Матеус Машадо влезе като атакуващ. Това са опции, които трябва да променяме по време на мача. Добре е, че резервите предния мач и сега се включиха добре, но не бива да разчитаме на това“, продължи специалистът.

„Аз казах, ако някои от футболистите мислят, че са незаменими титуляри и продължават със същото представяне, особено във фаза защита, подценяването във фаза защита може да ни донесе големи негативи, както го направиха до 60-ата минута. Грешките в защитата е нещо, което и вие сте го срещали във вашите професии, когато подцениш нещо по време на процеса много трудно се променяш и влизаш във вакум, който бяхме доста време.“, каза още треньор №1 на България за 2021 год.

„Добре, че на моменти имахме късмет и както казах - добре, че публиката, знаете как можеше да се държи като присъствие на мачовете, но се държа точно обратното в трудните моменти ни подкрепиха. Първото, което ще си говорим утре и в понеделник е, че тези "представяния" не трябва да се получават", завърши Илиев.