Треньорът на Черно море Илиан Илиев заяви след поражението с 1:2 от Левски на „Герена“, че тимът му не е заслужавал да загуби двубоя.

"Главната причина е, че не отбелязахме от тези ситуации, които направихме второто полувреме. Изиграхме мача както искахме, да сме търпеливи и да си чакаме шанса, но не можахме да го хванем. На моменти се огънахме след нашия гол под натиска на обстановката. Второто полувреме мисля, че бяхме по-добрият отбор, но ни липсваше самочувствие да завършим ситуациите. Не заслужавахме да загубим този мач. Неприятното е, че втора година сме близо до някъде, но не стигаме до там", започна коментара си Илиев.

"Искахме да вкараме повече скорост с Матеус. По-непознат човек за защитниците на Левски. Не само този мач и през сезона ни липсваше това, че пропускаме ситуации. Това ни костваше точки.", продължи наставникът на „моряците“.

"Лошото беше, че след тези ситуации ни вкарват гол. Не трябва да допускаме грешки. В мачовете с водещите отбори казваме, че ако искаме да победим, не трябва да допускаме непредизвикани грешки. Левски второто полувреме искаха да тръгнат да вкарат втори гол, но като ги хващахме на контри малко се прибраха. За съжаление на Наско ударът не можа да влезе.", заяви той.

"Загубихме третото място у дома, губихме много точки там. В подобни ситуации, в които пропускахме. Представихме се добре навън и като точки, и като игра. У дома като завършване на атаките и точково може би ни коства третото място", каза още треньорът на Черно море.

"Нямаме проблем с мотивацията. Тъй като имаме група с добри момчета и футболисти. Има играчи, които не получиха много шансове. Добре е да имаш ядро и има други, които не получиха много шансове. Видяхте Матеус може и други да влязат и да покажат добра игра.", категоричен е треньор №1 на България за 2021 година.

"С Локомотив Пловдив се играе трудно. Създава се атмосфера там. Това е отбор, който може да играе. Надявам се да покажем нашето лице от второто полувреме днес", завърши Илиев.