Нападателят на Черно море Брено Тейшейра започна тренировки. Бразилецът все още не води занимания наравно със съотборниците, а го прави индивидуално с кондиционния треньор Александър Филипов, съобщава „Тема Спорт“. Това е добър показател, тъй като означава, че завръщането на терена за 21-годишния футболист е все по-близо.

Той получи тежка контузия в коляното през ноември миналата година и претърпя операция. Бразилецът няма да бъде на разположение на Илиан Илиев до края на кампанията. Това бе и причината на „Тича“ по-късно да се озове и неговият сънародник Уеслен Жуниор.

Брено дойде в Черно море от бразилския гранд Крузейро и договорът му с варненци е до лятото на 2026 година. Той се присъедини към тима на Илиан Илиев през септември 2023-та и дълго време чакаше документите, с които да може да бъде картотекиран. Това се случи през октомври и след само пет мача във всички турнири получи тежка контузия по време на тренировка, която го извади от сметките на треньора до края на сезона.

В Черно море се надяват, че Брено ще може да стартира подготовката за новата кампания наравно със своите съотборници и да бъде допълнителна опция за тима още за предстоящите мачове от евротурнирите.

Вече стана ясно, че моряците ще се опитат да задържат в състава Илиан Илиев-младши. Халфът се завърна тази зима на „Тича“ под наем от кипърския Аполон Лимасол. Преди това той бе преотстъпен в гръцкия Кифисия, откъдето реално пристигна във Варна.

Договорът му с Аполон е до лятото на 2025 година, а е под наем на „Тича“ до юни. Ръководството на Черно море обаче ще се опита да задържи Илиев-младши (24 г.) и за есента.

Снимка: БГНЕС