Испанецът Гонзало Авила–Пипа не попада в плановете на треньорския щаб за следващия сезон. 25-годишният бек дори не попадна в групата на разградчани за домакинството на Левски (3:2), въпреки че в състава имаше само един краен бранител – Аслак фон Витри.

Норвежецът игра по левия фланг срещу сините, а на десния бе поставен централният защитник Георги Терзиев. В предишните двубои Пипа бе сред избраниците на Ивайло Петев, но неизменно оставаше на резервната скамейка. Така бе във финала за купата срещу ЦСКА 1948 (3:1), както и в шампионатното гостуване на същия съперник, завършило 2:2 в Бистрица. В тези срещи в бек бе преквалифициран фланговият нападател Бърнард Текпетей, който не игра срещу Левски заради наказание.

Пипа се превърна в огромно трансферно разочарование. Той бе привлечен през лятото за 600 хиляди евро от гръцкия гранд Олимпиакос. Юношата на Еспаньол бе на терена само в 12 шампионатни мача, пише Тема спорт. За последно бе на терена при 2:2 срещу ЦСКА в Разград, когато бе трагичен и бе заменен още на почивката.

Ръководството на Лудогорец ще иска да продаде испанеца през лятото. Ако купувач за Пипа обаче не се намери, то той ще бъде даден под наем. Така през зимата разградчани процедираха с друг краен защитник – Жан Карничник. В момента словенецът играе в родината си за Целие, като е преотстъпен до края на годината.

Освен с Аслак фон Витри и Пипа, Лудогорец разполага с още двама бекове. Това са капитанът Антон Недялков и израелецът Дени Групер. Те обаче от доста време са в лазарета. Все още не е ясно кога Недялков и Групер ще могат да се завърнат в игра.

Снимка: Lap.bg