Лидерът на Лудогорец и капитан на националния отбор Кирил Десподов се отличи с гол и асистенция при убедителната победа на тима с 5:1 над Астана (Казахстан). Той нарече днешното представяне изключително силен мач, разкри очакванията си от предстоящите две плейофни срещи с Аякс (Амстердам). Накрая обаче отказа да коментира бъдещето си, въпреки се само преди четири дни си пожела трансфер още това лято.

"Доста добра победа за нас днес. Мисля, че изиграхме изключително силен мач. Започнахме с красиви атаки, със ситуации за гол, успяхме да реализираме рано попадение. ОК, те го върнаха до края на първата част, но съм радостен, че започнахме ударно и втората част. Търсихме ситуации и с удари от далече. Получиха се нещата. Мисля, че днес направихме един доста силен мач".

"В първия мач с Астана влияние оказа и терена, нормално е. Те са доста силен домакин, но днес желаехме повече победата. Стараехме се да държим повече топката и като цяло имахме повече желание от тях да продължим напред", обясни своята гледна точка за днешния резултат роденият в Кресна бързак. Лудогорец трябваше да компенсира изоставане от 1:2 преди девет дни, но този пасив беше бързо заличен в началото на втората част.

"Аз мисля, че отборът може още много повече. Много важно е да сме здраво стъпили на земята, да не мислим, че сме направили нещо феноменално. Другата седмица ни чака Аякс, който е изключително добър отбор, играят динамичен, бърз футбол с изключително качествени футболисти. Това са най-хубавите мачове и ние можем да извлечем само позитиви от това нещо. Този двубой с Аякс може да ни донесе само позитивни емоции, хубави моменти. А дали Лудогорец ще бъде без Кирил Десподов, това няма да го коментирам по телевизията", завърши крилото на шампионите.

Снимка: Lap.bg