Лудогорец гостува на Хебър Пз в полуфинален мач-реванш от турнира за Купата на България по футбол. Двубоят на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик е тази вечер от 18:45 часа.

Носителите на трофея от Разград излизат за протоколен втори двубой срещу възпитаниците на Любослав Пенев, след като отвяха съперника си с 4:0 на „Хювефарма Арена“. Ще бъде истинско чудо, ако Хебър съумее да елиминира тима на Георги Дерменджиев, който крачи уверено към защита на трофея, а през уикенда може да подпечата и 13-та си поредна шампионска титла на страната в домакинството срещу ЦСКА, след като не успя да го стори миналия уикенд в мача с Крумовград.

От своя страна пазарджиклии ще насочат вниманието си към вътрешното първенство, където продължават битката за оцеляване. В първия си двубой от плейофите Хебър отстъпи на Локомотив София в официалния дебют на Красимир Балъков начело на „железничарите“. Преди визитата на Ботев Враца следващия уикенд, отборът от Пазарджик заема 14-та позиция в класирането, която дава право на бараж с третия от Втора лига. Хебър е с равен брой точки с намиращия се над него Пирин Благоевград и на една от Локо София, а Ботев Враца е предпоследен, на пет пункта от пазарджиклии.

Победителят тази вечер вече знае името на съперника си във финала на 15 май. Това ще бъде Ботев Пд, който вчера се справи за втори път с ЦСКА и ще се бори за първи трофей от 2017-а насам.