"От финала ще съм доволен да видя това, което очакват хората - мач на високо ниво, класа, трибуните да не са причина за спиране на двубоя и футболистите на двата отбора да се опитат да дадат максимума. А накрая да победи по-добрият!", заяви Георги Василев в интервю за БГНЕС относно предстоящия финал за Купата на България между ЦСКА и Левски на 15 май.

Специалистът е водил и двата отбора, като със "сините" има две титли и една Купа на България, докато с "червените" е печелил веднъж шампионата и веднъж Купата.

"Винаги, когато се задава мач между ЦСКА и Левски, независимо на какво ниво, предизвиква особен интерес. Желанието на запалянковците е техният отбор да победи. Резултатът остава в историята завинаги. Имало е моменти, когато отборите са били равностойни. Имало е и случаи, както преди една-две години, когато ситуацията беше на обратния полюс. В момента Левски е в по-добро състояние и като игра, и като последни представяния. Мъри успя да сглоби много добър отбор, докато ЦСКА се представя неубедително и е ясно защо. Защото амбициите и целите, които си поставиха пропаднаха. А и някак си се изпари духа и желание за игра в този отбор", коментира Гочето.

"ЦСКА прокламираше, че е готов да детронира Лудогорец, особено в края на полусезона, но някак си много бързо отборът им забуксува. Направи доста слаби мачове и записа негативни резултати", продължи той по темата за битката на ЦСКА срещу доминацията на шампиона.

"Сигурно има причина да отстъпят от това, което бяха в края на първия полусезон. Факт е, че ЦСКА отпадна от битката за титлата, а мачовете им станаха много посредствени. Наслои се едно тягостно впечатление. Стигна се до напускане на Стойчо Младенов. Това са все поредица от негативни неща, а загубата от Лудогорец говори за лоша форма на отбора", каза още Георги Василев.

"За Алан Пардю не мога да дам оценка от един-два мача. Да, вярно, той от доста време се върти около ЦСКА и познава обстановката, но в мача с Лудогорец, той направи доста експерименти. От една страна някой бяха належащи, защото имаше доста наказани, от друга - пробва нова тактическа схема. Не му се получи. Лудогорец пък искаше на всяка цена да измие петното от загубата срещу Левски. В крайна сметка се случиха неща, които са в ущърб на новия треньор, който започва от много ниска кота. Не е случаен човек и ще се опита да оправи нещата", смята Гочето.

Той взе отношение и по случващото се на "Герена" след завръщането на Станимир Стоилов. "Мъри стана изразител на всичко онова, което се натрупа в последните години в Левски. Той има подкрепата на феновете, на ръководството, в лицето най-вече на Наско Сираков. Успя в зимната пауза да привлече класни за България попълнения, които дадоха подем на Левски. Мъри се оказа знаменосеца на тази изстрадана в последните две-три години обстановка на "Герена".

Георги Василев обърна внимание и треньорите в българското първенство. "Треньорската професия е много тежка и отговорна. При някой нещата се развиват много добре с късмет, при други с разбиране. При трети провала много бързо настъпва. Оценката за нашите треньори трябва да се дава от ръководителите на клубовете".

"Някои специалисти, българи, служат като носна кърпичка на шефовете и опират пешкира. Затова е много важен подбора. Неподготвени, все още неизградени, подставяш ги, но с тях си измиват ръцете и казват: "Той не става". За да си треньор се изисква много труд и подготовка. Не става така - излизаш от училището и ставаш старши треньор", категоричен е той.