Ботев Пловдив приема днес Берое в Битка №103 за Тракия. Мислите и надеждите на канарчетата обаче ще са насочени към София. Там в сряда е историческият финал за Купата на България срещу градския съперник Локомотив.
 
Затова и се очаква старши треньорът на жълто-черните Николай Киров-Белия реално да отпише сблъсъка със заралии. Наставникът почти сигурно ще даде шанс за изява на голяма част от резервите, които да докажат, че заслужават повече доверие за в бъдеще. Киров иска да предпази титулярите си от контузии и наказания.
 
Джонатан Перейра пък попадна в групата, след като до скоро лекуваше контузия. За днешния двубой с Берое наказани са централният защитник Димитър Пиргов и нападателя Антонио Вутов. Той имаше натрупани картони и за да не пропусне финала, си изкара санкцията в предишния мач с Левски.
 
Берое пък ще гони първа победа в Коматево от май 2016-а, когато спечели с 1:0 с гол на Атанас Зехиров, който сега е част от Ботев. Той обаче е с травма и е аут до края на кампанията.
 
Заралии се намират в отлична форма. Те загубиха само веднъж - от ЦСКА, в последните си 6 мача - 2 победи и 3 ремита.
 
Реално и двата отбора са без шансове за третото място, а победа за Берое ще увеличи преднината им пред канарчетата на 4 точки в спора за четвъртата позиция.