Дългата кариера в чужбина доведе Ди­митър Рангелов до куриозно постиже­ние. Той стана пър­вият българин, кой­то се е разписвал в общо 4 нива на фут­бола в Германия.

Това стана факт, след като 36-годишният нападател от­кри головата сметка на „Енерги" на стар­та на сезона в севе­роизточната регио­нална лига (IV диви­зия). В Котбус Ранге­лов вкара за 1:0 в 13-ата мин срещу гостуващия „Алтглинике". Пред 5526 зрители „Енерги" победи с 3:1.

За Рангелов това бе попадение №41 на немска земя.

Миналия октом­ври бившият нацио­нал се завърна за втори път в „Енер­ги", за да играе в III лига на Германия. Въпреки 7-те му по­падения тимът от Котбус изпадна. То­ва стана по болезнен начин само заради голова разлика от -7 срещу -6 на „Айнтрахт" (Браунш-вайг).

За „Енерги" Ран­гелов има попадения и в Бундеслигата, и във II Бундеслига. В елита на Германия той се разписва 15 пъти от лятото на 2007 до това на 2009 г. През сезон 2011/2012 е преотстъпен в Кот­бус от „Борусия" (Д) и се разписа във II ли­га 12 пъти.

Общо попадения­та му за „Енерги" станаха 35. В Герма­ния Рангелов има и 5 гола за „Ерцгебир-ге" (Aye) и 1 за „Бо­русия" (Д).