Изминалият ден на Зимните олимпийски игри беше пълен със забавни изказвания на спортистите. Сред тях имаше и българи, които определено имат място сред любопитните отзиви. Ето ги и тях: 

Джесика Дигинс, САЩ, ски-бягане: "Разбира се, че беше болезнено, но ние обичаме да го наричаме забава от втори тип. Това се получава като си спомниш състезанието един ден и си кажеш: 'Уау, наистина се раздадох. Не мога да повярвам, че навремето съм правела това'".

Каси Шарп, Канада, ски-свободен стил: "Снощи го сложих (златния медал) върху възглавницата до мен, когато си лягах. Беше нещо като Феята на зъбките и ми беше приятно. Просто се наслаждавам на момента".

Томас Улсруд, Норвегия, кърлинг: "Да бъдеш лидер на отбор по кърлинг е като да изпълняваш дузпите във футболен тим. Трябва наистина да ти харесва да биеш дузпи в продължения. Аз лично обичам да бъда под напрежение. Харесва ми да знам, че ако направя следващия удар, ще спечеля, а ако не го направя, ще загубя. Ако се наслаждаваш на това, то ти си капитан. Ако опикаваш гащите и се криеш, не си капитан".

Карин Хайро, САЩ, алпийски ски: "Имам диплома по молекулярна биология, но съм влюбена в треньорската професия и ските. Исках да бъда лекар и да помагам на хората, но може да се каже, че и по този начин го правя. Просто е малко по-различно".

София Годжа, Италия, алпийски ски: "Все още не мога да повярвам, че съм първа. Бях концентрирана и се движех по трасето като самурай. Обикновено всичко при мен е хаотично, но този път исках всеки малък детайл да бъде перфектен. Просто вярвах в силите ми".

Карлос Гарсия Найт, Нова Зеландия, сноуборд: "Изненадан съм, защото очаквах на олимпийските игри да бъда далеч по-скован. Мислех, че вече щях да съм полудял, но се чувствам наистина добре. Също така се изненадах, че абсолютно всички тук са много силни и постоянни в това".

Йордан Чучуганов, ски бегач: "Жалко, че силите ми свършиха точно за Олимпиадата"

Веселин Цинзов, ски бегач: "Получи се добре, това въобще не го тренираме"