Всички участници на олимпиадата в Пьончан оцениха високо нивото на преведените игри. Това заяви пред журналисти президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах.

"Условията, които бяха предоставени на спортистите - олимпийското село и обектите, са оценени високо. Нито един от състезателите не изрази недоволство. На това спортистите отговориха с великолепни резултати и написаха своята лична история. Ние видяхме очаквани резултати, но и много кратно бяхме изненадани. Това е същността на олимпийските игри, състезанията преминаха великолепно", добави Бах.

"Ние станахме свидетели на рекорден брой национални олимпийски комитети, които участваха в игрите - спортисти от Русия, шест страни направиха дебют на тази олимпиада. Зимните игри стават все по-популярни, което е голям успех", коментира президентът на МОК.

Според него, домакините са извършили фантастична работа. "Ако помислите, преди едва десет месеца на какъв етап бяха тези игри. Дори стоеше въпрос ще бъдат ли проведени в Пьончан, ще бъде ли гарантирана безопасността на спортистите. Редица държави не желаеха да закупят билети, да стана наши партньори и дори се колебаеха дали да пътуват до Република Корея, но резултатите са налице", заяви Бах и добави, че организационният комитет ще приключи с печалба тези зимни игри.