Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Дербитата на Европа". В нея ще имате възможност да видите кои ще са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата, часа и мястото на отделните дербита от Европа.

Световното първенство буквално чука на вратата. Мондиал 2018 започва в четвъртък, когато домакините от Русия приемат Саудитска Арабия в откриващия мач. Това ще бъде и единствената среща за деня, а в петък е голямото дерби от груповата фаза.

Един срещу друг в пряк дуел за лидерското място се изправят Португалия и Испания. Преди сблъсъка, ще се изиграят още едва мача. През уикенда също ни очаква пълна програма.

Съботният ден предлага четири срещи, като участието си на шампионата на планетата започват два от големите фаворити – Франция и Аржентина на Лео Меси. Не е тайна за никого, че гаучосите са пълни със звезди, но въпреки това много хора им предричат крах в Русия.

Финалистът от 2014 г. ще играе с приятната изненада от Евро 2016 Исландия, където се подвизава защитникът на Левски Холмар Ейолфсон. В неделя настоящият първенец на планетата Германия също стартира участието си на световното, освен Бундестима, ще можем да гледаме и големият фаворит Бразилия.

Най-интересните мачове за седмицата:

В четвъртък от 18.00 часа:
Русия – Саудитска Арабия

В петък от 15.00 часа:
Египет – Уругвай

От 18.00 часа:
Мароко – Иран

От 21.00 часа:
Португалия – Испания

В събота от 13.00 часа:
Франция – Австралия

От 16.00 часа:
Аржентина – Исландия

От 19.00 часа:
Перу – Дания

От 22.00 часа:
Хърватия – Нигерия

В неделя от 15.00 часа:
Коста Рика – Сърбия

От 18.00 часа:
Германия – Мексико

От 21.00 часа:
Бразилия – Швейцария