Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. С голямо удоволствие подновяваме рубриката си "Топ дербита", защото малко по малко футболът се завръща. В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Разбира се, сега ще се спрем на всички срещи от първото голямо първенство, което се завръща – Бундеслигата. И какъв мач само ни очаква в края на седмицата, макар че ще се играе без фенове.

Това обаче със сигурност няма да отнеме от тръпката на големия регионален сблъсък между Борусия Дортмунд и Шалке 04. Не е ясно двата отбора в каква форма се намират след дългата принудителна почивка.

Но статистиката преди преустановяването на Бундеслигата показваше, че "жълто-черните" са в серия от четири поредни победи в шампионата, които ги изкачиха до 2-то място в класирането. Гостите пък се намираха в спад – три загуби и четири равенства в последните си седем мача за първенство. Но Шалке не е губил на "Сигнал Идуна Парк" в три поредни дербита – 4:2, 4:4 и 0:0.

Вижте класирането в Бундеслигата

За хегемона Байерн Мюнхен предстои гостуване на Унион Берлин, който се намира в средата на таблицата и определено очарова с представянето си през кампанията. Но сега задачата е много тежка, а по време на паузата баварците показаха, че не се страхуват от финансова криза и подеха кампания за подновяването на договорите на част от звездите си. Треньорът Ханзи Флик пък получи постоянно споразумение, което ще даде още по-голямо спокойствие на "Алианц Арена".

Иначе през есента Байерн надделя над Унион по-трудно от очакваното – 2:1 в Мюнхен, но преди принудителната пауза баварската машина се беше развихрила с пълна сила. Отборът беше в серия от 6 поредни победи във всички турнири със забележителната голова разлика 19:3. Столичани пък бяха на другия полюс – загуби с по 1:3 от Фрайбург и Байер Леверкузен, а преди това и 0:0 с Волфсбург.

Третият в класирането – Разен Балшпорт Лайпциг, приема Фрайбург.  "Биковете" се намираха чудесна форма, можеха да победят Байерн в Мюнхен (0:0), разбиха Вердер Бремен (3:0) и Шалке (5:0), но две последователни ремита (1:1 с Байер Леверкузен, 0:0 с Волфсбург), ги отдалечиха от върха. Сега РБ Лайпциг има и да си връща на Фрайбург, след като през есента загуби с 1:2 от този съперник.

Германия, Бундеслига, 26-ти кръг

Събота от 16.30 часа:
Аугсбург – Волфсбург
Борусия Дортмунд – Шалке 04
Фортуна Дюселдорф – Падерборн
Хофенхайм – Херта Берлин 
РБ Лайпциг – Фрайбург

От 19.30 часа:
Айнтрахт Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах

Неделя от 16.30 часа:
Кьолн – Майнц

От 19.00 часа:
Унион Берлин – Байерн Мюнхен

Понеделник от 21.30 часа:
Вердер Бремен – Байер Леверкузен