Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Тази седмица е пълно с мачове, но един от най-вълнуващите е между Тотнъм и Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" са на ръба на бездната, след като допуснаха една от най-тежките загуби в богатата си история, 0:5 от Ливърпул на "Олд Трафорд". През миналия сезон "шпорите" си тръгнаха с разгром 6:1 на "Театъра на мечтите", все резултати, за които ще се говори докато свят светува.

Очаква се Оле Гунар Солскяер да изведе Юнайтед и в Лондон, въпреки че феновете настръхнаха срещу него. В последните четири мача във Висшата лига отборът има само една спечелена точка и се очертава, че за пореден сезон абдикира от битката за титлата още в самото начало. Сега добрата новина за 20-кратният шампион на Англия е, че се намира в серия от три поредни победи като гост на Тотнъм, който от своя страна загуби последните си две срещи, по 0:1 от Уест Хям и Витес.

В друга интересна среща от Европа Рома посреща Милан в Серия "А". Хората на Жозе Моуриньо се намират в тежка серия в калчото, където загубиха от Ювентус с 0:1 и направиха 0:0 с Наполи на "Олимпико". Сега за "вълците" предстои гостуване на Каляри в междинния кръг, след което в Рим отиват "росонерите", които делят върха с възпитаниците на Лучано Спалети. През миналия сезон Милан спечели гостуването си във Вечния град с 2:1, а преди това падна със същия резултат. Интересното е, че последните седем дербита помежду им в столицата са с изравнен баланс – по два успеха за всеки и три равенства.

В България също има два много интересни мача. Във Варна Черно море приема Левски, който за първи път през сезона записа две поредни победи в първенството – 2:1 над Локомотив София и 3:0 над Пирин Благоевград. От своя страна "моряците" не познават вкуса на загубата в шест поредни сблъсъка във всички турнири, от които спечелиха два. През миналия сезон "сините" взеха и двата си мача срещу Черно море с по 2:1 и сега се надяват да продължат добрата си серия.

В София ЦСКА приема Локомотив Пловдив. "Червените" изпаднаха в първата си дупка за сезона, след като загубиха с 0:1 от Зоря Луганск в Лигата на Конференциите, а след това се представиха безобразно в Стара Загора и само добрата работа на Густаво Бусато им донесе точката след 0:0 с Берое. През този сезон "смърфовете" определено бележат спад, но спечелиха последните си две срещи в шампионата – по 2:1 над Пирин и ЦСКА 1948.

Освен това "черно-белите" се намират и в много добра серия срещу "армейците". В последните три двубоя Локомотив спечели два и един завърши наравно. Въобще, ЦСКА спечели само един двубой срещу пловдивчани в последните седем дуела помежду им във всички турнири.       

Най-интересните мачове за седмицата:

Англия, Купа на Лигата, 1/8-финали

Утре от 21.45 часа:
Престън – Ливърпул
Уест Хям – Манчестър Сити

Англия, Висша лига, 10-ти кръг

Събота от 14.30 часа:
Лестър – Арсенал

От 17.00 часа:
Ливърпул – Брайтън
Манчестър Сити – Кристъл Палас
Нюкасъл – Челси

От 19.30 часа:
Тотнъм – Манчестър Юн

Испания, Ла Лига, 11-ти кръг

Утре от 20.00 часа:
Райо Валекано – Барселона

От 22.30 часа:
Реал Мадрид – Осасуна

Четвъртък от 22.30 часа:
Леванте – Атлетико Мадрид

Испания, Ла Лига, 12-ти кръг

Събота от 15.00 часа:
Елче – Реал Мадрид

От 22.00 часа:
Барселона – Алавес

Неделя от 17.15 часа:
Атлетико Мадрид – Бетис

Италия, Серия "А", 10-ти кръг

Утре от 19.30 часа:
Ювентус – Сасуоло

От 21.45 часа:
Емполи – Милан
Каляри – Рома

Италия, Серия "А", 11-ти кръг

Събота от 19.00 часа:
Верона – Ювентус

Неделя от 13.30 часа:
Интер – Удинезе

От 21.45 часа:
Рома – Милан

Купа на Германия, 1/16-финали

Днес от 21.00 часа:
Борусия Дортмунд – Инголщат

Утре от 21.45 часа:
Борусия Мьонхенгладбах – Байерн Мюнхен

Германия, Бундеслига, 10-ти кръг

Събота от 16.30 часа:
Борусия Дортмунд – Кьолн
Унион Берлин – Байерн Мюнхен

Купа на България, 1/8-финали

Днес от 15.00 часа:
Локомотив София – Локомотив Пловдив

От 19.00 часа:
Левски – Септември Симитли

Утре от 19.00 часа:
Берое – Черно море

Четвъртък от 16.00 часа:
Лудогорец – Локомотив Горна Оряховица

От 19.00 часа:
ЦСКА – Арда Кърджали

България, efbet Лига, 13-ти кръг

Събота от 14.15 часа:
Славия – Ботев Враца

От 16.45 часа:
Локомотив София – Ботев Пловдив

От 19.00 часа:
Черно море – Левски

Неделя от 14.15 часа:
Пирин – Царско село

От 16.30 часа:
ЦСКА – Локомотив Пловдив

От 19.00 часа:
Лудогорец – Берое

Понеделник от 18.00 часа:
ЦСКА 1948 – Арда Кърджали