От няколко дни Тервел Пулев е яхнал метлата и доброволец в частна болница в битката срещу пандемията от коронавирус. И за радост, той не е единственият известен спортист, който се притече на помощ. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Гостът каза че, се очаква скоро и претендентът за световен шампион в тежка категория Кубрат Пулев да стане доброволец и даде примери в световен мащаб.

"За радост те са много и ми се наложи да отсея кои да изброя. Много голямо впечатление ми направи Ким Дейбел. Това е 27-годишен състезател по тенис на маса. Той е част от британския параолимпийски отбор. Роден със синдрома на Поланд, който се характеризира с недоразвити или липсващи мускули на едната страна на гърдите. Това обаче не го спира да се включи в битката срещу COVID-19. През 2018 г. завършва университет в Лийдс и работи като младши лекар. След възникването на епидемията, е поискал да служи на пълен работен ден и се радва, че помага с каквото може", каза Коларов.

Аржентинката Паула Парето е олимпийски шампион по джудо до 48 кг. Тя работи като ортопед в Буенос Айрес. Не е на първа линия, но помага с каквото може. Джойс Сомбрук е златен медалист по хокей на трева от Лондон 2012. "Тя завършва медицинското си образование в Амстердам, а от месец март работи като личен лекар и е на първа линия", обясни Коларов. 

Редакторът разказа още един интересен случай. "Джо Бригдън-Джоунс е австралийска каякарка. Участва на Лондон 2012. Отлагането на Игрите в Токио, я накара да стане шофьор на линейка и всеки ден транспортира хора, страдащи от коронавирус", разказа още Коларов.

Вижте видео с целия разговор