Лудогорец си гарантира поне 4,2 млн. евро от участието си в евротурнирите този сезон. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Това стана с елиминирането на Шамрок Роувърс. Така разградчани си осигуриха поне още 10 мача на международната сцена и участие минимум в групите на Лигата на конференциите. Ако елиминират Динамо Загреб, "зелените" ще играят поне в групите на Лига Европа, което ще им осигури 11,4 млн. евро. Ако отпаднат от хърватския гранд, ще играят плейоф за влизане в същинската част на втория по-сила клубен турнир на Стария континент. И победа там, гарантира на Лудогорец минимум 6,4 млн. евро. Разбира се, лъвския пай е за влизане в групите на Шампионска лига – 15,6 млн. евро", каза Коларов.

Относно кой има по-скъп състав – Лудогорец или Динамо Загреб, гостът заяви: "Хърватите са сред най-богатите на Балканите. Отборът им е оценен на малко над 100 млн. евро, докато българският тим струва 29,3 млн. евро. Най-скъпият футболист на Лудогорец е Кирил Десподов – 3,5 млн. евро, докато №1 по този показател в Динамо е Лука Иванушец – 12,5 млн. евро. Националът на световните вицешампиони, който играе като атакуващ халф, е определян за една от бъдещите звезди на "шахматистите". 23-годишният футболист игра за родината си на Евро 2020, но не беше част от състава за Мондиал 2018", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори още за представянето на Левски, ЦСКА и Ботев Пловдив в Лигата на конференциите.

Снимка: Официален сайт на Лудогорец