Антъни Джошуа вече не е световен шампион по бокс в тежка категория, но битката срещу Джърмейн Франклин ще бъде една от най-доходоносните в кариерата му. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Роселина Петкова.

"Ей Джей остава едно от най-големите имена в бокса, въпреки че в последните си 5 мача допусна 3 загуби, две от Олександър Усик и еднa от Анди Руис-младши. По неофициални данни, той има гарантирани 5 млн. долара от битката с Франклин, но според експертите, сумата може да набъбне до 26 млн. долара с всички продажби и реклами около нея. И това ще е един от най-големите хонорари в кариерата на Джошуа. Той е печелил повече само два пъти – 81 млн. долара от реванша с Руис-младши и 75 млн. долара от реванша с Усик. И двата двубоя се проведоха в Саудитска Арабия и домакините не щадиха средства. Успехът над Владимир Кличко в онзи паметен мач преди години му донесе 18,3 млн. долара. Колкото до Франклин – за него има гарантиран 1 млн. долара, с всички приходи сумата може да набъбне до 3 млн. долара. Разбира се, ако американецът победи Джошуа, това ще увеличи славата и печалбите му за следващите мачове", заяви Коларов.

Гостът разказа повече и за Франклин, който не е толкова популярен сред широката публика. "Той е на 29 години и има 21 победи от 22 мача. В края на миналата година Дилуън Уайт спря възхода му, след като го победи доста спорно по точки. 14 от успехите му са с нокаут, което говори достатъчно за силата на ударите му, прякорът му е Убиецът от Мичиган. Иначе на галавечерта ще има и българско участие. Георги Величков ще излезе на ринга в зала "О2 Арена" срещу Зияд Алмаюф. Помним, че Трайчо Георгиев, известен като Трайчо боксьора, победи Рашид Беласа на галавечерта на реванша между Джошуа и Усик", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор.  

Снимка: БГНЕС