Ясни са двата 1/2-финала в Шампионска лига през този сезон. Един срещу друг се изправят Реал Мадрид – Манчестър Сити и Милан – Интер. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Едва ли е изненада за някого, че "Гражданите" имат най-скъпия състав от четирите тима – 1,05 милиарда евро. "Кралете" са оценени на почти 861 млн. евро, "росонерите" струват 547 млн. евро, а "нерадзурите" 534 млн. евро. Най-скъпият футболист, останал в турнира, е Ерлинг Халанд. Норвежката голова машина струва 170 млн. евро, той е и убедителен водач в голмайсторската листа с 12 попадения. Двойно по-малко има младата звезда на Реал Мадрид Винисиус Жуниор, който е оценен на 120 млн. евро и е №1 по този показател за настоящия шампион на Европа. Лидерите на Милан и Интер – Рафаел Леао и Лаутаро Мартинес, струват по 80 млн. евро", заяви гостът, след което разказа и за интересна статистика между двете двойки 1/2-финалисти, която можете да чуете във видеото.

Той говори и за новия сезон във Формула 1, който чука на вратата. "И тази година Ферари ще спечели най-големият дял от приходите. Говорили сме, че организацията следва непопулярен модел и италианците имат специален договор, според който взимат 2,5% от паричните награди. Иначе приходите за новия шампионат се оценяват на 1,38 милиарда долара, които се разпределят между отборите и други акционери. Приходите от едно състезание могат да варират между 100 млн. долара и 140 млн. долара. Пилотите не печелят нищо от тях, защото са на заплати. №1 по този показател е Люис Хамилтън от Мерцедес с годишно възнаграждение от 30 млн. долара. Следват Марк Вертстапен (Ред Бул) с 25 млн. долара и Фернандо Алонсо (Алпин) с 20 млн. долара. Себастиен Фетел от Астън Мартин печели по 15 млн. долара. Най-малко получава пилотът на Алфа Таури – Юки Цунода, 500 хил. долара. Предпоследен, заедно с още няколко пилота, е Мик Шумахер от Хаас – 1 млн. долара", каза гостът.

Той говори и за скандал с легендата Михаел Шумахер. "Германското издание "Ди Актуеле" публикува интервю на Шумахер, но вместо него, отговаря изкуствен интелект. Знаем, германската икона на моторните спортове се намира в кома от декември 2013 г., когато претърпя инцидент във френските Алпи със ски и семейството му не дава никаква информация за състоянието на Шуми. Фамилията сега ще заведе дело срещу изданието, което няма да е първо. Преди време те отново дадоха списанието на съд заради друг материал с претенции за обезщетение от 50 хил. евро, но исканията бяха отхвърлени", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор.   

Снимка: БГНЕС